top of page
Concert de la Fira de Lutiers
Concert de la Fira de Lutiers

Concert de la Fira de Lutiers

Orquestra de la Càtedra Cervera Emili Pujol. Corrado Bolsi i Miquel Muñiz, violí. Manel Valdivieso, director.

Compra d'entrades no disponible
www.catedracervera.cat

Horario y ubicación

20 jul 2022, 22:00

Universitat de Cervera, Plaça de la Universitat, 25200 Cervera, Lleida, España

Descripción

Programa

Primera part

Wilhelm Fitzenhagen | Ave Maria, op. 41

Dimitri Shostakovich/Ar. Ewen Tsai | Waltz núm. 2

Conjunt de violoncels de la Càtedra. Laia Puig, directora

Presentació del violí Vuillaume (París 1829)

Johann Sebastian Bach | Concert per a dos violins en re menor, BWV 1043

Vivace

Largo ma non tanto

Allegro

Miquel Muñiz i Corrado Bolsi, violins solistes

Eduard Toldrà /Aureli Vila | Quatre Cançons

Canticel 

Romanç de santa Llúcia

Cançó de bressol

Visca l’amor

 

Ulrike Haller, soprano

Orquestra del Festival Internacional de Música de Cervera. Manel Valdivieso, director

Segona part

Jeff Manookjan (arranjaments) | Simfonia Barrejada 

Richard Wagner | Els mestres cantaires

Joseph Haydn | El rellotge

Ferdinand Hérold | Zampa

George Bizet | El toreador i Carmen 

Johann Strauss | La Marxa 

Orquestra del Curs Internacional de Música de Cervera. Manuel Valdivieso, director

...

Notes de mà

Avui gaudirem d’un concert ben heterogeni tant en la part instrumental com en la varietat d’obres que podrem sentir.

Començaran el conjunt de violoncels de la Càtedra amb l’Ave Maria op. 41 de Wilhelm Fitzenhagen -violoncel·lista i compositor i alemany que tingué una carrera important. Va ser membre actiu de l'Església Luterana alemanya a Moscou i sovint escrivia música per al servei, com l’Ave Maria que sentirem, escrita a mitjans de 1880.  Després passarem al popular Vals n. 2 de la Suite per a orquestra escrita el 1956. Aquest Vals fou utilitzat en la banda sonora de la pel·lícula de Stanley Kubrick, Eyes Wide Shut

L’orquestra del Festival -formada per professors i alguns alumnes avantatjats- ens oferirà el Concert per a dos violins BWV 1043 de Bach, escrit durant la seva etapa a la cort de Köthen, cap al 1720, un dels pocs concerts que ens ha arribat en la forma original. Segueix l’esquema italià tripartit, i el tractament dels solistes és d’absoluta igualtat, sense excessos de virtuosisme però amb un diàleg molt intens amb l’orquestra. El Largo ma non tanto central, a ritme de siciliana, és d’una bellesa aclaparadora.

Nascut a Vilanova i la Geltrú l’abril del 1895, Eduard Toldrà va destacar com a virtuós del violí i fou un dels músics més importants de la seva època. Va formar part del moviment conegut com a Noucentisme i va fundar el 1911 el Quartet Renaixement, a més de ser professor a l’Escola Municipal de Música de Barcelona i director titular de l’Orquestra Municipal de Barcelona des del 1944 fins a la seva mort, el 1962. Va escriure música simfònica, de cambra, per a cobla i pel teatre. Però l’àmbit de la cançó és un dels més coneguts de la seva producció. Especialment per la sensibilitat a l’hora de posar música en poemes de grans representants de les lletres catalanes -mestres com Josep Carner, Joan Maragall Joan Salvat-Papasseit o Josep Maria de Sagarra, entre altres-, així com també en autors castellans reconeguts com Lope de Vega, Garcilaso de la Vega o Francisco de Quevedo.  De fet podem considerar-lo com el veritable creador de la cançó culta catalana. Si volguéssim citar algunes de les seves característiques més habituals podríem mencionar les seves melodies directes i sinceres, una rítmica sempre al servei de la dicció i comprensió del text i harmonies fresques i creatives. El programa d’avui recull quatre d’aquestes cançons en l’arranjament per a orquestra de corda d’Aureli Vila. 

Finalment l’Orquestra del Curs Internacional ens oferirà una obra del pianista, compositor i director d’orquestra nord americà Jeff Manookian. Aquesta Simfonia Barrejada -per la varietat que conté-, inclou temes d’obres tan coneguts com Els mestres cantaires de Wagner o El Toreador de Bizet, entre molts altres, arranjades per a poder-se tocar amb orquestres de joves.

Santi Riu

Inscripción-Compra

 • Entrada general

  10,00 €
  Venta finalizada
 • Socis i Alumnes de la Càtedra

  Socis dels Amics de la Música de Cervera i alumnes del XLI Curs Internacional de Música de Cervera. Caldrà mostrar el carnet corresponent a l'entrada del concert.

  0,00 €
  Venta finalizada

Total

0,00 €

Comparteix-ho

bottom of page